Vlastivědný výlet do Moravskoslezského kraje

28.10.2010

Ve čtvrtek ráno jsme vystartovali směr Ostrava. Auto plně naložené, děti řádně natěšené- batůžky plné jídla a zábavy, skutečně byly vzorné!! Celou čtyřhodinovou cesty vydržely NEotravovat- to je rekord hodný zápisu ;-) Zvládli jsme to jen s jednou přestávkou na vyhlášené Rohlence- nedali jsme si utopence, ale jen macdonaldí kávu a něco na zub a frčeli jsme dál. Cílem byla malá vesnička 7km od městečka Vítkov.

V chaloupce nás čekala Katka se svými rodiči (už se známe z dřívějška). Shledání to bylo milé, vítání vřelé... až mě dojalo pomyšlení na to, že členové vlastní rodiny  tak vřelí a kontaktní nejsou :-(

Po vydatném obědě, který maminka Danuška připravila podle Babicova receptu :-), jsme se vydali na procházku k nedaleké přehradě Kružberk vybudované na řece Moravici. Přehradu pamětníci jistě dobře znají ze socialistického TV seriálu "Velké sedlo". V reálu tato stavba slouží jako rezervoár pitné vody pro oblast Ostravska a taky jako ocrana před povodněmi, což prý opravdu zafungovalo.


Katka to měla vymyšlené dokonale. Domluvila se s rodiči, že si nechají děti na chalupě a my že budeme mít s Wlkem volno- a budeme mít bydlo u nich ve Vítkově. Děti byly radostí bez sebe. Jsou s Katkou rády. Já jsem tedy protestovala, že se to nehodí, ale přehlasovali mě, Wlk se taktně zdržel hlasování ;-)
Kolem 8.hodiny večerní Madlena drze pronesla: "Už byste měli jet. AŤ máte od nás klid..." Tak jsme je pomohli připravit ke spánku, sbalili si svoje dvě tašky nezbytností a jeli nocovat "do bytu".
Tam mě pobavil smysl pro detail- paní domácí nám stylově povlékla do "vlčích máků" :-))


Spát se nám nechtělo... to je škoda času :-)-  sedla k internetu, abych okoukla, co podnikneme druhý den. Bloggerka Lenka , která bydlí nedaleko, mi hbitě poslala pár tipů na výlety, telefonovaly jsme spolu, zatímco Wlk se vrhl na údržbu všech technických zařízení v bytě- naladil kanály na TV, pošťoural PC... :-) klasika. Povolání je mu koníčkem, z něhož prakticky nesesedá ;-)
Když už  tedy TV naladil, dívali jsme se na film Post Bellum a kolem půlnoci zalezli do vlčích máků. Až potud romantická idyla...

Ve 2:30 se rozdrnčel můj mobil. Koukla jsme na displej: "Katka" - v tu chvíli mi bylo jasné, že nevolá, aby se zeptala, jak se máme... na druhém konci telefonu mluvil její tatínek: "Ahoj. Madlence není dobře. Chce, abys přijela. Kačenka je u ní. Já jsem Jirka..." chudák, byl z toho paf... Tak tohle jsme tedy opravdu nečekali. Vyskočili jsme z pelechu, naházeli na sebe oblečení, věci zpět do tašky a vyběhli na parkoviště. Vedle našeho vozu stál vůz policejní- hlídka seděla uvnitř a pozorovala okolí.
No, nemyslete si, že našli odvahu nás legitimovat- přišlo jim to úplně normální, že z paneláku ve 3ráno vyběhnou dva šílenci s taškami v ruce (Wlk ověnčený technikou- noťas, foťák :-))  - skočí do auta a zběsile odjíždějí... pozorovali to úúúplně v klidu.

Během 10minut jsme dorazili na místo. Majda  opakovaně zvracela, bolelo ji břicho a byla zelená. Achjo :-((
Obskakovali jsme ji a rozjímali, co bude a jak bude. Do rána jsem tedy nespala ani minutu. Jen doufala, že to bude lepší a podaří se nám to "ustát" v domácím prostředí.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

dopiš, dopiš:)))Pendula

Anonymní řekl(a)...

Ach jo a co bylo dál napínavé jak detektivka.Pavla

Anonymní řekl(a)...

Ach jo, to mě moc mrzí, že se výlet nevydařil, taky jsem zvědavá, co bude dál...

Marci řekl(a)...

zatím klasika,co?ta Madla se normálně opakuje...,jsem zvědava,co bude dále

Markéta a Luki řekl(a)...

To jsem zvědavá jak tahle story skončí :-))) )
Určitě dobře, ale nemusíš nás tolik napínat, tak honem honem dopiš pokračování :-)))

LenkaS řekl(a)...

Pointu znám a stojí to fakt za to!

Emily řekl(a)...

Jsem napnutá jak kšandy. Doufám v happyend...