Teremin v Dejvickém divadle

1.10.2010

Konec září máme s chotěm ve znamení oslav. Slavíme společně jeho svátek a a hned den nato moje narozeniny, takže do půlnoci 29. nalévám já jemu a od půlnoci se role mění. :-) Nadělili jsme si vzájemně samozřejmě hlavně zážitky!!!

A říjen jsme zahájili návštěvou Dejvického divadla- tedy spíš divadélka, protože podle mých propočtů pojme něco málo přes 100diváků. Šli jsme na hru, o které jsem ani netušila, že bude tak výborná!!! A tak mohu "Teremina" vřele doporučit všem, kdo mají rádi Ivana Trojana (dočetla jsem se pak zpětně v recenzích, že za svůj výkon byl nominován na několik ocenění- a musím říct, že oprávněně!!), hudbu a nevadí jim hry, kde se prolíná realita s mystikou :-)

Hlavním hrdinou  je ruský vědec a vynálezce Lev Sergejevič Teremin. Člověk, který za svůj 97let dlouhý život stihl zažít a vytvořit spoustu věcí- mj. také sestrojil první bezdotykový hudební nástroj nazvaný právě jeho jménem: "teremin". Co to vlastně je a jak to vypadá, se můžete dočíst ZDE.


Děj se odehrává ve 20.letech minulého století. V této době Teremin pobýval v Americe. Diváci mají možnost se zasmát komickým scénám, dozvědět se zajímavosti ze světa hudby a vynálezů a popřemýšlet nad tím, kde končí skutečnost a začíná převažovat fantazie Petra Zelenky :-)

Mně se představení líbilo moc. Oceňuji bezvadné herecké výkony představitelů všech rolí, perfektně si poradili i při dvou zaškobrtnutích v textu (úplně se vyžívali v tom, jak mohou kolegu chvíli vydeptávat :-)) a musím uznat, že Ivan Trojan "ty Rusáky" zkrátka hrát umí ;-)
Pokud se vám podaří sehnat lístky, neváhejte, zajděte. Divadlo má i velmi příjemnou kavárnu, takže je kde posedět a zážitky probrat :-))

Malá ukázka:

5 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Markéto, jako ostuda se zpožděním, ale srdečně:-) Blahopřeji k narozeninám. Všechno nejlepší, vidím, že dárek byl hezký a oslava také - četla jsem i Sarandu. Takže gratuluji a na zdraví:-) Manželovi samozřejmě též:-)

Markéta a Luki řekl(a)...

Připojujeme se ke gratulacím :-))
K narozeninám i svátku přejeme jen to nej :-))))))))

LenkaS řekl(a)...

Markéto, také posíláme dodatečně srdečné blahopřání k narozeninám!!

Lucka řekl(a)...

Gratuluju oslavencům!!!

Andrea řekl(a)...

Pozdní gratulace..já vím, ani zuby neomlouvaj. tak vše nej!