Zvířátka z kaštanů

3.10.2010

V neděli dopoledne jsem byla najata coby taxikář. Cílem výpravy bylo pokořit akční zboží z nabídkového letáku hypermarketu Globus. Akci lze považovat za úspěšnou, neb nakupující zaplnili úplně celý prostor mého velkoprostorového vozu. ;-)

Za odměnu jsem jim odpoledne půjčila obě naše děti :-))  Nikdo neprotestoval. Děti chtěly zpracovat těch 10kilo kaštanů, co den předtím nasyslily v letenském parku. Největší radost z výroby zvířátek měla Eiko, protože to opět bylo poprvé, co se takovou bohulibou činností zaobírala a taky naše Martina, protože ta se umí radovat za všeho, co se právě nabízí. Musím podotknout, že i prastarou výrobu kaštanových zvířátek dostihla modernizace. Děti se nedožadovaly sirek na zhotovení nožiček, ale chtěly tyčinky na čištění uší! Sirky totiž dětem do rukou nepatří... no vida, co se všechno ve škole nedozvědí ;-)

Výrobní četa se záhy rozdělila na dvě sekce: tuzemskou a zaoceánskou.

Ta si svoje zvířata označila javorovým listem :-))

Já jsem zatím řádila u žehlicícho prkna, vrhla jsem se i na mytí oken v ložnici, kterou už obýváme, ale nejsem schopna provést dokončovací práce- jako koupit záclony - nebo něco, co mi nějak olemuje okna; dovybalit krabice, do nichž jsem chaoticky naházela cokoli a teď to přebírám stále dokola a hledám, kam to všechno umístím. Tu a tam něco vyhodím, ale stejně toho ještě dost zbývá. Taky jsem si zasadila do truhlíku podzimní výzdobu- chryzantémy a vřes, protože mám ráda na parapetu kytky. No a najednou tu byl nedělní večer a bylo na čase sbalit dětem tašky a zahnat je do postelí, aby šly do školy svěží :-)

4 komentáře:

Markéta a Luki řekl(a)...

Teda asi jsem stará škola :-) špilky do uší do kaštanových potvůrek by mě fakt nenapadly :-))
Ale povedly se jim a moc :-)

Aranel řekl(a)...

Uchošťourová ovečka Martinky je nejhezčí !
U nás je to věčný koloběh tedy s tím poklízením po malování a....tak Pytlíkovsky musím říct, že "TO ZNÁM" jo mít tak na to, odjet někam daleko a vrátít se to hotového.

Unknown řekl(a)...

Krásná zvířátka, holky jsou šikovné! Nám se moc nedařila, zjišťuji, kde soudruzi udělali chybu - my zůstali u obyčejných špejlí...

Andrea řekl(a)...

Už jsem kokala , že vám ty ovce obšlegla gabča..půjdu do nich taky:-))