Medový dresing

23.7.2013

Občas se s holkama scházíme v pizzerii. Probereme život, práci, více či méně úspěšnou výchovu dětí, zlozvyky manželů a domácích mazlíčků, odporné domácí práce, nechutnou politickou scénu a taky vaření.

V létě si obvykle dáváme salát - insalata Giovanni- s výborným medovým dresingem.
Ze šesti si nás ho objednalo pět. Číšník se smál a vtipně to glosoval. Ale to on vždycky. Je příjemně zábavný. Nejprve jsme ho cvičily s vínem. Z červených  nabídl Frankovku a Vavřince, ale V. si suverénně objednala dvě deci Portugalu. Vzal to s humorem a pravil, že to bude trvat asi déle, že ten nemá a bude pro něj muset někam doběhnout :-)

K. si zase k salátu vyžádala dresingy dva. Koukal na ni vyjeveně a pravil, že neví, jestli mu to v kuchyni projde. "Ale, projde, když se budete snažit...", motivovaly jsme ho zlomyslně.

Přišel a opravdu nesl na talířku ještě jednu mističku s tím výborným ochucovadlem. Tvářil se důležitě a oznamoval, že musel kuchaře přemlouvat a že jen díky n-a-d-s-t-a-n-d-a-r-d-n-í-m vztahům, které s ním má ;-), to pro nás získal.
"No, to je fajn, že máte výborné vztahy", pravila jsem. "To se vám bude náramně hodit, protože teď tam půjdtete ještě pro recept..."... moment překvapení byl nepopsatelný. :-)) Jen zalapal po dechu, hodil pár grimas a zmizel... všichni jsme se srdečně zasmáli... no a on recept opravdu donesl!! Napsaný na účtence :-) Tak jsem pořídila mobilem jednu originální fotokopii :-)) a tady je:

- všechno smíchat :-), dodal pro jistotu ;-)

 

2 komentáře:

Blanka řekl(a)...

Tak to jste na něj musely teda opravdu zapůsobit, máme kamaráda kuchaře a tomu se kroutí palce u nohou, když nám má prozradit nějakou fintu, nebo recept a to ho ještě podezřívám, že to neřekne celé, vždycky mi tam něco chybí :-))

ivy řekl(a)...

Recept by byl,ale kde sehnat med ???Včeličky letos neměly šanci :-(

Oceňuji získání receptu !!!