Co je štěstí?


25.5. 2009 251.den z 365

To je otázka...
Je zajímavé, čemu všemu lidi přiřkli kouzelnou moc umění "nosit štěstí". Pro štěstí si dáváme nejrůznější talismany: prasátka, penízky, čtyřlístky... taky na sebe pro štěstí pliveme (tfuj-tfuj-tfuj) a kominíka nenecháme projít kolem bez povšimnutí a běda tomu, kdo má místo knoflíku suchý zip- tomu totiž Štěstí zaručeně unikne, neb se nemá za co chytit a kousek Štěstí si tak přidržet jen pro sebe;-))

Štěstí je něco, co nikdy nikdo nespatřil, ale každý po něm touží. Za peníze koupit nelze a v žádném manuálu se nedočtete, co udělat, aby právě k vám Štěstí přišlo.

Každý to svoje "Štěstí" spatřujeme v něčem jiném. Pro někoho "mít štěstí" znamená mít několikaficernou sumu na výpisu z bankovního účtu, pro maturanta bude mít štěstí podobu příznivého čísla otázky...
Moje Majda si štěstí naplno užívá, když v knihovně objeví vytouženou knihu. To vždycky jásá: "To jsem měla štěstí, že mi ji zase někdo nevyfoukl!"
Martince stačí ke štěstí pohled na zmrzlinářův pult a radostně volá: "Máme štěstí! Dneska mají i červenou!"
A já se zase tetelím, když si můžu říct (a říkám si to často), že mám ŠTĚSTÍ, že mi Osud do cesty přistrčil některé lidi.
Štěstí ve hře jsem pokoušela jen jedenkrát. Ráda soutěžím, ale nerada mám hry tipovací- Sportku a tak. To prostě nehraju. Ale jednou jsme se nechala zlákat a vsadila si "Šťastných deset". No, šťastných... jak se to vezme. Já jsem totiž netrefila ani jedno z vylosovaných čísel, a tak mi vrátili vklad :-)) Jen jsem se tím utvrdila v tom, že ignorací této zábavy rozhodně o nic nepřicházím, a tudíž v tom hodlám pokračovat ;-)

Ale občas mi to nedá a kouknu se po nějakém tom symbolu Štěstí v trávě... co kdybych si šlapala
po Štěstí, že? :-)




2 komentáře:

Gabro řekl(a)...

Poslední týdny nedělám nic jiného, než koukám, kde že mi to štěstí zase vyrostlo :-). Mám takový jeden plácek, ale bojím se tam chodit často. Aby ho zase nebylo moc! :-)))

K. řekl(a)...

Co je to štěstí?- tak přesně znělo moje téma u maturitní písemky z češtiny:-)).
Mos ráda čtu všechno co napíšeš, máš talent:-)