Kam s ní(m)?


27.5. 2009 - 253.den z 365

Tato nestárnoucí otázka asi tu a tam už potrápila každého z nás.
Občas mě popadne amok a mám potřebu se části všech nashromážděných pokladů zbavit. Největší problém mám s dětským pokojem, kde se hromadí hračky a oblečky všeho druhu rychleji, než je naše děti stačí rozbít, unosit a jinak spotřebovat.

Náš děda shormažďuje moc rád. A je mu úplně jedno, co zrovna vrší. Vrší všude, všechno a pořád. Zprvu jsme měli s Wlkem tendenci ho nějak usměrnit čili převychovat. A tak když odjeli naši na dovču, strávili jsme několik dní vyklízením společných prostor.
Děda se narodil pár měsíců po skončení II. světové války. To jej patrně poznamenalo tak, že stále "neco" syslí na horší časy(co kdyby byla zas válka!).
Problém je jediný: barák není nafukovací, takže jeho rozmanité sbírky lezou všem na nervy, neboť nás pomalu ale jistě časem omezují v pohybu a všude překážejí. Dalším nedostatkem je to, že sbírky jsou natolik rozsáhlé, že se požadovaný exponát zpravidla stejně nedohledá, když je ho potřeba.
Tož jsme přešli na jinou formu protiútoku: likvidujeme jeho sbírky nahodile. Vždycky, když se "nedívá" ;-)
Dnes byl den D- Wlk naložil auto všemi možnými krámy (tedy cennými exponáty- jak kdo chce :-) ) a vyrazili jsme směr SBĚRNÝ DVŮR. Pro mimopražské upřesním, že to je zařízení, kam mohou Pražané ZDARMA odkládat harampádí. Potřebují k tomu pouze OP, aby prokázali trvalé bydliště na území Prahy.
Byla jsem tam poprvé a moc mile mě to překvapilo. Vzorný pořádek- předpisově roztříděný odpad.
Neodolala jsem a vytáhla foťák. ;-)
Zde ukázkově vyrovnané nefunkční televizory- připadalo mi to jak v muzeu.

O kousek dále zas ledničky.



No a víc jsme nestihla. Vyjel po mně šéf. Cože tam fotím??? A proč??
Další milé překvapení- byl to romský šéf- a PRACOVAL a dobře pracoval. Dohlížel na to, aby každý odpad roztřídil, neustále tam pobíhal v reflexní vestě a nic mu neuniklo.
Ujistila jsem ho, že fotím proto, že se mi děsně líbí, jak tam má vyrovnané ty televize a všechno, že jsem to NIKDY neviděla... Původně se ke mně hnal s úmyslem, že mi foťák možná i rozšlape, ale když viděl, co jsem za blázna- nechápal. Co se vám líbí? Vyrovnané televize???? "
:-)) "No, tak to jo, to si to vyfoťte..." otočil se a šel...
Tak já mu tedy vysmeknu poklonu: Sběrný dvůr u Libeňského mostu- super! Mohu doporučit.
Ve sběrném dvoře si totiž přijdou na své všichni: sběrači mohou bez poplatku obohatit své sbírky a odcházejí obtěžkáni s úsměvem na rtech; a likvidátoři se tváří neméně blaženě poté, co odložili to, co je tížilo a co ji doma překáželo :-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, Markéto a Wlčátka,
moc hezky napsané, s dovolením bych tenhle zápis použila při slohu jako ukázku k publicistickému stylu.
Taky se odhodlávám k výjezdu do sběrného dvora, už se těším, jak vyklidíme a zpřístupníme balkón.
Pozdravují Zajíci z DC

Anonymní řekl(a)...

Rom pracovitý a ještě vedoucí to se jen tak nevidí.Důkaz ,že jsou i vyjímky.

Anonymní řekl(a)...

Já mám taky čerstvý zážitek ze sběrného dvora - vyhazovali jsme starý mražák a náš pes se přímo uprostřed před hlídací budkou na beton vys...Nosím sáčky a když jsem to celá červená sbírala, pán s ledovým klidem řekl - však jsme tu na odpady. Pisarka

Rea řekl(a)...

To je kraaaaaaaaaasa, v Pocernicich je taky takovej dvur, ale pochybuju, ze tam rovnaji rozflakany televize....:)

Iv řekl(a)...

Takové záchvaty mívá i můj manžel. Čas od času vlítne na půdu a vyhází všechno, co se mu "nezdá". Iv