Last minute


23.5. 2009 - 249.den z 365

S blížícím se koncem května popadá naše děti cestovatelský amok. Strašně moc chtějí k moři. Já jsem tedy po letošních zážitcích s jejich nemocemi nějak hotová a myšlenku na dovolenou u moře jsem vytěsnila, protože představa, že na vlastní kůži testuju řecký špitál mě tedy zrovna neláká...
No nicméně ty dvě jezinky jsou posedlé. Milujeme řecké ostrovy- čím nepřístupnější terén pro vozík, tím víc adrenalinu nám dovolená poskytuje.

Loni si s námi Řekové užili spoustu "legrace"- Majdě se během pobytu podařilo několikrát píchnout kolo o nějaké ostré jehlice jakýchsi místních rostlin. Nevím, jak moc rozumíte pojmu siesta, ale pravý Řek v tuto dobu (tj. v podstatě celé odpoledne) nehne ani brvou. Odpočívá, pospává někde ve stínu a sbírá síly na večeři. No a my donutili Řeky, aby Majdě vozík opravili :-)) Díky tomu, že na ostrovech se hojně jezdí na kolech, byl náš problém řešitelný. ;-)
Loni jsem ještě blog nepsala (neznala) , ale letos budu zážitky sbírat cíleně...

Pokd tedy něco vybereme! Zatím brousíme po internetu....

Na sobotní oběd jsme si naplánovali grilování. Děti se hned hnaly, že se mnou půjdou pro chleba. Moc nadšená jsem z toho nebyla, protože vím, že pak takový chleba může vyjít i na několik set korun ;-)
Nezmýlila jsem se. Maťa tam zblejskla potápěčské brýle a boty do vody... a mně bylo jasné, že bez nich neodejdeme. Byla úplně v tranzu.

Večerní koupání pak u nás vypadalo takhle:


Majda seděla u vany, naházely tam malé gumové broučky - Majda radila a Maťa lovila. Potřebovala u toho i mluvit, takže si několikrát lokla vody. Vypadalo to, že s tím půjde i do postele. Nechtěla se z vany nechat vyhnat, až byla voda studená a kůže náležitě svraštělá, uznala, je "je čas". :-)



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Martinká měla na prstech varhánky?Pavla

Gabro řekl(a)...

U nás také padlo, že by Kája ráda k moříčku... No, Slapy vypadají také jako moře, ne? :-D. Za rok už to asi neokecám...

Markéta a Luki řekl(a)...

Tak až něco vyberete, tak dej prosím vědět :-). Potřebuju nějaký nápad, ještě jsem s Lukim u moře nikdy nebyla a tutíž každá rada a inspirace dobrá :-)
Jinak Martinku si už živě přestavuju někde u korálů :-))))

Anonymní řekl(a)...

To je šmudla:)))

Přeju, ať dovču pořádně vyberete a hlavně si jí krásně užijete!!!:)

Diny

Anonymní řekl(a)...

NO JO, Martinka už trénuje, ať dobře vyberete, Řecko je úžasné, pak dejte vědět, kam Vaše kroky povedou....