Barování

Vzhledem k tomu, že se pořád děje něco nepředvídatelného a já to všechno nestíhám zapisovat, málem bych zapomněla zmínit jednu velkolepou kulturní akci, kterou jsem absolvovala na Velikonoční pondělí - tedy 5.4.2010

Kulturu zorganizovala naše asistentka Maruška. My už totiž máme celou rodinu asistentů a musím říct, že některé opravdu bereme jako členy rodiny. S některými trávíme i část své dovolené, a tak už i vědí, jak nás potěšit. A co je úplně úžasné, že mají tu potřebu to občas i udělat! :-)
Maruška mi někdy začátkem března volala, že by obstarala lístky na "Barování", jestli nám je může taky koupit. Věděla jsem, že je to takový komponovaný pořad se značně improvizovaným obsahem, kde se hraje na cokoli a zpívá jakkoli. Vlastně se ani dopředu neví, kdo v pořadu bude vystupovat, ale kývla jsem. ze zvědavosti ;-)
Celou akci organizuje mladá /taky  zpívající/ herečka Sandra Nováková. Byl tomu věnován v TV pořad "Pozdní sběr"  vysílaný na ČT2 v pozdněvečerních sobotních hodinách. Krátký klip o pořadu můžete vidět ZDE (o Barování od času 3:20)

Tentokrát probíhalo Barování přímo v centru Malé Strany v nově zrekonstruované Malostranské besedě.
Ačkoli jsme přišli včas a měli lístky k sezení, v sále už bylo plno, takže jsme nakonec byli rádi za postranní sezení na polštářích na okenním parapetu, protože všichni to štěstí neměli a museli zůstat v předsálí....i se svými vstupenkami... :-(  V hledišti se to hemžilo celebritami a účinkující doslova přebíjeli svými pěveckými výkony jeden druhého.

Excelovali především mladí muži- Dyk, Maxián, Klus, Prachař, Brzobohatý (a mnoho jiných!!), kteří k brilantním výkonům v oblasti zpěvu a hry na hudební nástroje ještě přidali svoje etudy pro pobavení publika :-))..., ale naprosto mě svým zpěvem uzemnila i Jitka Čvančarová, která tedy šansony zpívá, až mrazí v zádech.

Celým večerem provázel Filip Rajmont, jehož průpovídky byly vtipné a  trefné.

Jako ochutnávku vkládám toto pirátské video, které jsem pořídila na svůj digifoto.




Jedinou chybu pořad měl. Diváci mohli v hledišti kouřit :-(   Já vím, že to "na bar" patří, ale trvalo mi, než jsem si zvykla... a potom taky: zapomněli mi říct, že ten pořad nemá konec!! Odcházeli jsme ve 2:30 - na noční tramvaj...a v sále se stále ještě hrálo! ;-)

Takže jsme se díky ujeté tramvaji domů dohrabali skoro ve 4hodiny ráno a já zase po letech dostala vyhubováno od babičky, kde trajdám, že "kvůli mně nespala"! :-))

Ale stálo to zato!! A jestli se vám někde naskytne příležitost, neváhejte a na Barování rozhodně zajděte. Ta atmosféra je neopakovatelná...

Asistentce Marušce děkujeme za příjemně strávený večer, noc i časné ráno :-)
Je fajn, že tu a tam asistuje i nám ;-)

6 komentářů:

Lucka řekl(a)...

To je úžasná akce, tam bych vzala svého muže.. musím zagooglovat, zda i "smrtelníci" mohou lístky sehnat..

Vadou na kráse je to kouření, ale když budeme plánovat výlet do Prahy, tak to budeme muset přežít...

Lucka řekl(a)...

tak na tuto akci nejsou lístky k dispozici.. :(

Andrea řekl(a)...

no tos asi už spát nešla, ne?? jak tě znám...

wlcice řekl(a)...

... ale šla, dobré 2hodinky spánku- v úterý ráno mám to plavčo a Majda povinnou školní docházku ;-) Spánkový deficit se vůbec neprojevil- asi mě dobil ten maraton úžasné hudby!
Vážně doporučuju!:-)

Anonymní řekl(a)...

Závidím, doma mrknu na video. zuzi

Aranel řekl(a)...

Chci taky na tak pěknou akci