Guinness Storehouse

25.4.2010 -neděle

Maureen opět dorazila na 10.hod. k nám do hotelu. Dala si čaj s mlékem a s chutí schroupla i nabízenou tatranku :-)) V pátek ještě tvrdila, že není na sladké, v sobotu už šla najisto s tím, že si dojí "ten zbytek" a v neděli se jí rozsvítily oči, když zjistila, že moje zásoby jsou takřka nevyčerpatelné a  vytáhla jsem další kousek. Kdepak, bez tatranek neopouštím rodnou hroudu. Tatranka  musí být v každé KPZ :-))

Maureen pravila, že dnes má být "showery"  a že by bylo dobré strávit den v Národní galerii. No, Madleně se protočily panenky. Maureen byla připravena i na tuto variantu a řekla, že když holčička nemá ráda obrázky ;-), půjdeme tedy do Národního muzea. Jenže naší "-teen" holčičce se nechtělo ani do muzea a mumlala si ty svoje pubertální moudrosti o tom, jak je "fakt nadšená". Prosadili jsme si tedy muzeum vyhlášeného tmavého piva Guinness Storehouse.
Maureen byla zaskočena, zjevně jsme se projevili jako barbaři :-), ale nakonec řekla "well" a šlo se. :-)


Muzeum se nachází v takové ponuré čtvrti. Na noční vycházku bych se tam asi nevydala. Pro vozíčkáře zvláštní dobře označený vchod, doprovod měl vstupné zdrama a v ceně vstupenky byla symbolicky pinta onoho proslulého irského moku.


Expozice opět pojata velmi moderně a  atraktivně. Tady je Majda u sbírky pivních lahví.

Názornost především. Ve vitrínách se pnuly chmelové rostliny, a tak jsme Maureen povyprávěla, jak jsme jako studenti jezdili pomáhat socialistickému hospodářství na chmelové brigády. Nevěřila! ;-) A my jsme u zdroje tolik potřebné vody...


Didaktické filmy se promítaly v sudové části :-) a z některých sudů se staly obrazovky.


Po hodinové prohlídce jsme vyjeli do nejvyššího patra budovy, v němž se nacházela prosklená restaurace a překrásným výhledem na celé město.


A tak jsme se kochali a popíjeli výborné černé pivo :-)




Jako důkaz česko-irského přátelství, které se nám podařilo navázat, ;-) dokládám tuto fotografii. Během našeho krátkého pobytu si Maureen /díky mým zásobám/  vypěstovala závislost na tatrankách.
Zde je: popíjející guinnesse a hlodající tatranku zároveň :-))


Další skvělá akce za námi! Maureen uznala, že muzeum je na úrovni a že to pro Majdu asi bylo záživnější, než návštěva galerie- prý "příště" :-))

 Pro návštěvníky byly přístupné ještě 3 PC, kde si mohli udělat fotku a poslat ji mailem kamarádům a také online quiz a získat certifikát :-)


Můžete zkusit ZDE.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Tatranky a řízek, to je základní vybavení na cestách:-)

Zmrzlinka řekl(a)...

Tak, tak. Tatranky su hlavnym obsahom potravinovych balickov, ktore dostava bracha uz 10 rokov v Amerike. A uz mu ich ujedaju aj americka manzelka a deti.

thora řekl(a)...

I love the view from the restaurant and the happy face of your daughter!