Litrová panda

9.4.2010

K pátečnímu nákupu v TESCU jsem přihodila i triko pro Martinku s neodolatelnou aplikací pandy za neodolatelnou cenu ;-) Znáte to... zimní výprodeje, jarní slevy... no a nekupte to!! :-)

Martina byla nadšená. Je to malá parádnice. Čím více se věc blýská a čím více má barev, tím větší úspěch je zaručen!

Wlk přišel z práce až večer a ona hned radostně hlásila: "Já mám LITROVOU PANDU!"
Wlk nechápal, chvíli tápal, cože to zase pijeme... .-), ale nechápala jsem ani já....  než Máťa svoje zvolání zopakovala a doplnila: "Já mám litrovou pandu na triku!"

...a myslela tím pandu z flitrů, takže FLITROVOU :-)) ...  co může způsobit absence jednoho písmenka ;-)




Martinka je levák. Všichni jí prorokují grafomotorické a jiné obtíže. Jsem na ty výroky háklivá. Až je bude mít, tak to budu řešit! (slibuju :-) ) Martina navíc neustále něco vyrábí, stříhá a podle mého i docela slušně maluje.
Namalovala mi portrét. A pro mne má stejnou cenu, jako by ho maloval van Gogh. Já tyhle dětské kresby miluju! Od Majdy mám spoustu koček a komiksů, ale portrét mi nikdy nikdo nemaloval.
Takže tenhle je opravdu nejhezčí, co mám a já za něj děkuju! :-)

13 komentářů:

Blanka řekl(a)...

No tak můj syn je pravák, je mu čtrnáct a mám pocit, že takový portrét by možná ani nenamaloval, o písmu nemluvě, píše fakt jako prase, s prominutím. Nechápu, jak může někdo říct, že je dítě levák, tak bude mít problémy, to je fakt nesmysl.

Jitka Neradová řekl(a)...

Já vždycky o levácích slyšela, že jsou trochu geniální. Třeba takový Da Vinchi byl také levák. A řada dalších. Kreslí krásně, je to moc hezký portrét, mnohý dospělý by ho tak nenakreslil.Šikovná holka

Unknown řekl(a)...

Portrét je krásný, moc se mi líbí. A litrová panda taky:-)

Lenka řekl(a)...

Markéto já jsem táky levák a potíže jsem s tím nikdy neměla.Jo geniální jsem taky, ale na kraviny.Navíc to nikdo neocení.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Markéto, výjimečně, ale přidávám se. Obrázek jsem si zvětšila přes celou obrazovku, možná i o kousek dál... Zpracování obrázku, linie čáry, jednotlivé detaily a jejich propracování!!! O leváctví - kromě držení tužky v levé ruce :-)), tu svědčí jen mírně doleva "ujetý" sklon písma, ale vzhledem k věku a zatím psacímu "amatérismu" je to výkon úžasný - grafomotoricky vyzrálé dítě, šup s ním do školy. A jak to sleduji občas přes plot, pobytem doma by utrpěla i celá rodina!
Přeji další krásné malůvky.
Jarka
PS: Leváci jsou opravdu geniální!

Markéta a Luki řekl(a)...

Portrét je nádherný, úžasný, Martinka je strašně šikovná !!!

Gabro řekl(a)...

No tak to je vážně nádhera!!! Máš pěkné tričko i ty a ten náhrdelník...

Karolínka je také levák. Chci se poradit - máš pro Martinku speciální nůžky pro leváky? A jestli ano, kam na ně?

Lucka řekl(a)...

oooo, jak ja tyto prognozy nesnasim.

Fikova bude asi taky levak, i kdyz se to muze jeste zmenit. A ty predpovedi, co ji vesti..

Martinka nezklamala :)

Andrea řekl(a)...

Pěkné problémy..pěkná blbost..marťinka je šikovná

Aya řekl(a)...

Tak dumám co to je ta "litrová panda"
my jak nemůžem nic tak ani nejsem v obraze a ted se dozvím, že triko...:o))

Hele mám doma levačku. Jedinou v rodině. Píše krásně. Bez chyb. Maluje úžasně, vyrábí, modeluje...
a taky mám doma praváka...mám pokračovat? :o)

Aranel řekl(a)...

Obrázek je krásný i maminka má krásné tričko.
Také jsem přemýšlela co je to ta litrová panda. A ona je to laura. To když naše tenkrát pětiletá vnučka mluvila o duši. Prý jestli víme, že člověk má duši a ta může být vidět. Říká se jí prý laura. A není to aura Michalko? ne, trvala na svém. Takže jestli má váš litrový panda duši, má lauru :o)

wlcice řekl(a)...

Tričko, které tu obdivujete, opravdu nosím ráda- ze to ze serie www.rejoice.cz - mají spoustu vtipných obrázků- můj= kočka, co pije brčkem limonádu (ev. šampáňo :-) ). I ty šperky, co Máťa namalovala, opravdu nosím- malovala to popaměti- donesla až hotový výtvor. Nechápu. Já namaluju leda šneka a domeček-tím je můj repertoár zcela vyčerpán- a to mám plně k dispozici PRAVOU :-))

..tak LAURA si s naší LITROVOU pandou může podat ruku. ;-) Děti jsou fakt skvělé!

Arnica řekl(a)...

...no, obrázek je opravdu vydařený! Martina má talent, to se pozná na první hod okem. Pokud portrét kreslila sama... Kam se hrabe s portrétem (mým) můj 13letý syn! Já ohodnotila, že jsem měla běžný počet očí, nosu, atd. Obočí vynechal. Myslím, že uši rovněž. Je pravák. Velmi levej pravák, jak se zdá...