Spací neděle


1.2. 2009 - 139.den z 365

1.měsíc letošního roku se překulil nějak rychle- alespoň mně se to zdá. A máme tu únor. Pro mě měsíc nejméně oblíbený. Asi mám špatné asociace a spojuju si ho stále s oslavami údajně "vítězného" února, kdy jsme se ve škole museli učit úderné, leč nesmyslné básně, na slavnostních shromážděních pak obdivovat Klementa, který se "právě vrátil z Hradu" a pět dělnické písně a hlavně- a to mě deptalo úplně nevíc: při výtvarce kreslit továrnu a jiné uvědomělé únorové motivy (a že jich nebylo málo!). Dodnes vidím ty svoje komíny a ozubené střechy pochybných továrních budov, které od p. učitelky nikdy nezískaly jedničku :-( Asi z nich vyzařovalo, s jakou nechutí jsem je malovala ;-) Potom se naskytlo další téma- to když to třídy vyzdobené našimi výkresy a rudými hvězdami přišel "milicionář" a povyprávěl od důležitosti existence této organizace a o svých zásluhách v boji proti třídnímu nepříteli - no a hurá- další výtvarné činění směřovalo k tomu, že jsme kreslili dojmy z besedy.... zkrátka únor si to u mě polepil jednou pro vždy a nevyžehlil si to ani tím, že po revoluci doplnil do kalendáře svátek sv. Valentýna a před 12lety přidal narození dcery Majdy :-)
A je dobře, že právě na něj vyzbylo jen 28dní ;-))

Dětem se dneska nechtělo ven. Po obědě si udělaly siestu. Martina vykřikovala, že spinkat rozhodně nepotřebuje ...

Majda přilákala Mikeše, ten se tvářil, že je neviditelný a stočil se na deku. Majda popadla knihu a vydržela by číst až do večera. Knihomolka obecná :-)

Mikeš probuzen ze sna ....



A já tu nejsem, protože jsem žádnou siestu neměla!! Žehlila jsem a i jinak se v domácnosti činila... a vůbec mě to netěšilo ;-)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Protože jsi Matka pluku,nepořebuješ žádné siesty.Měla jsi zavolat Práče,to by ti určitě pomohlo.
Majda si pěkně vleže čte.Niky tu knížku neudrží.Nevíš o nějakém držáku nad postel???Marcela

wlcice řekl(a)...

no to bohužel nevím,taky bychom ho užili! vybíráme knihy podle velikosti- v knihovně na nás původně hleděli jako že máme OBĚ nějakou diagnózu,pak pochopili a jsou v pohodě- sami vyhledávají a schovávají Majdě "pod pult" :-)

Lenka řekl(a)...

tak to my máme zlepšovák.Vyrobil ho TATÍNEK. Je to deska z plexi,zavěšuje se na sadu provázků od stropu.Otevřená knížka se na ni položí a čte se.Tento skvělý vynález má však několik malinkých nedostatků. Za prvé já nedostanu ke stropu.Za druhé musím neustále otáčet stránky.Za třetí nesmím se pohybovat rychle,protože jinak se vyznález rozhoupe.Ale jinak je to skvělé, zvláště pokud obsluhuje sám vynálezce. Lenka

wlcice řekl(a)...

jo, Lenko, myslíš něco jako "autorské čtení" ;-))?