Kolín


18.1. 2009 - 125.den z 365

Musím jet do Kolína. Služebně ;-) Máme tam schůzi OS, abychom vyřídili papírování- žádosti o granty na rok 2009 a hlavně abychom vymysleli a zajistili program na víkendové setkání rodin s postiženými dětmi, které se již po Xté bude konat v dubnu. Je to bezva věc a pro některé rodiny je to jedna z mála příležitostí, kdy si mohou trochu odlehčit od věčného pečování a starání se, předat část svých povinností asistentům a vesele se věnovat různým činnostem, na které není čas. Budou zase přednášky všeho druhu- sociálně-právní i zábavné, bude divadlo pro děti a taky pletení z pedigu, které se loni tuze líbilo :-)

Děti jsme tedy úderem poledne předali babičce a vyrazili na svoji "půldenní dovolenou" - VLAKEM!! Já vlak pro přesuny vůbec nepoužívám. Prostě mám fobii z toho, že nestihnu vystoupit, že přejedu bůhví kam, že vlastně ani nenastoupím do správného vlaku ... nevím mám v paměti takové ty vlaky, které zrovna čistotou a přesností neoplývaly... radši volím autobus.
Kolem mě je ovšem několik náruživých uživatelů vlakové přepravy, a tak jsem ze zvědavosti potřebovala jízdu absolvovat.

Přijel CITY ELEPHANT - krásně barevný a čistý! Hle:

Usadili jsme se a dali se do čtení novin- na to doma jaksi není příliš klidu ;-)

Oko mi padlo na informační displej, kde se měly zjevovat názvy stanic- a o fotce dne bylo rozhodnuto :-) Patrně je psán Barillovým písmem :-) Nebo to snad někdo přečte bez nápovědy???



V Kolíně kousek od náměstí mají krásný dům s průchodem. Dům se jmenuje Ha Hradbách č.p. 93, jak jsme si vyhledala v průvodci.


Schůzovali jsme plné 2hodiny! Tak snad to alespoň bude mít nějakou kladnou odezvu...

Vyhládlo nám a vzhledem k tomu, že už byla skoro tma, stavili jsme se ještě v pizzerii na rychlou večeři. A další výhoda cestování vlakem: mohli jsme si dát oba k pití, co jsme chtěli!! Bez losování, kdo bude řídit :-)



Byla to příjemná neděle...

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

U Kolína je rovina-tam je všechno vidět....M