Pomáhat a chránit?

22.1. 2009 - 129.den z 365

...nejspíš JAK KDY a JAK KOMU...

Téma "řidiči v Praze" je pro mě vždy zárukou zvýšení hladiny adrenalinu v krvi. Já vím, že o tom píšu opakovaně, ale mně to ale opravdu znepříjemňuje život! Když totiž někdo zaparkuje na chodníku, znamená to pro mě-jakožto doprovod vozíčkáře- nemožnost pokračovat v cestě a pokud podél chodníku stojí řada aut, nemůžeme ani sjet, ale musíme se někdy i dost daleko vrátit, abychom mohli pokračovat v cestě... jsou to drobnosti, ale pokud se často opakují, k dobré náladě to člověka rozhodně nepřiměje :-(
Dneska jsem přímo u sídla POLICIE vyfotila tyto dva obrázky. Ilustrační foto k tomu, že bezohlednost a ignorace všech dopravních předpisů je prostě v Praze samozřejmostí, a kdo to nesplňuje, může doufat, že mu JEDNOU někdo bude POMÁHAT a možná ho bude i CHRÁNIT.
Pokud si ho ovšem muž zákona všimne! Protože jak je vidět, mužům zákona je srdečně jedno, co se jim děje přímo před okny kanceláří. Toto auto parkovalo na přechodu od rána, já jej vyfotila odpoledne - za tu dobu kolem něj museli policisté ve svých nových metalízových vozech několikrát projet cestou na základnu, stejnětak nemohli minout auta za zákazem zastavení... asi to není jejich rajon, nebo snad díky výši svých platů za plot své budovy nedohlédnou ???



3 komentáře:

thora řekl(a)...

How right you are. I have been visiting the CR once a year for many many years now and every time I have to go through Prague (although it takes me only approx. 30 min. and I only pass it) I am horrified. The D1 is another matter.

Anonymní řekl(a)...

ty nevíš,že pod svícnem bývá největší tma???Je fakt,že taky mívám problém s parkujícíma na chodníku a jsem v pokušení jim to milované auto objet korunou.Bohužel mě sama myšlenka na pomstu stačí k odreagování,a tak plna zoufalství servu Nikču s vozíkem na silnici a za autem,zase zpátky na chodník.
Pro tvé uklidnění-není to jen výsada Prahy...Marcela

Anonymní řekl(a)...

To je uplne normalni v CZ, co si pamatuju, i kdyz jenom jako doprovod kocarku, uz na veci pohlizis jinak, kam se s kocarkem dostanes a kam ne, ty vysoky brubniky, apod