Plaváčci

28.1. 2009 - 135.den z 365

Nějak se nám nakumulovaly hodiny plavání. Tím, že Martinka byla celý prosinec nemocná, jsme teď v bazéně i 3hodiny týdně!




Musím ji pochválit. Udělala za těch pár měsíců velký pokrok. Zatímco v létě nevstoupila do bazénu jinak, než vyzbrojena kruhem a zároveň rukávky a nejlépe ještě svírajíc pevně moji ruku či nohu, teď je v pohodě. Vody se nebojí, na plavání se těší - a to všechno hlavně díky lektorce Aničce. Anička je důkazem toho, že jedna věc se dá provádět různými způsoby. Ona je s dětmi ve vodě, ukazuje a trpělivě vysvětluje, co a jak mají dělat. Pokud někdo nechce, netlačí na pilu, ale pomaloučku, polehoučku si plaváčka dostane tam, kam potřebuje ;-) Hodiny jsou pestré, používá nejrůznější pomůcky- destičky, motýlky, žížaly, pásy, míčky ... vše je barevné, a tak se to dětem líbí.
Když byla nemocná, jiná lektorka se toho chopila po svém- vyučovala pouze ze břehu(?) - a vysvětlujte na dálku 4-5letým dětem povely jako : "uchopte míček do levé ruky, ... dej si motýlka za hlavu, ale nelehejte na něj..."
Dneska jsem paní lektorku pozorovala, měla jinou skupinu- rodiče s dětmi- a opět nesmočila nohu ...
Naštěstí naše Anička je už zdravá a opět vlastnoručně a s úsměvem naše děti máchala ;-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Martinka je šikulka...M

Anonymní řekl(a)...

REA

Martinka je sikulka, Madison bylo prave 6 let, do vody jde s kruhem absolutne odmita jit pod vodu, ja v jejim veku byla jako kachna, nom snad se to vekem podda...Martinka ma muj obdiv :)