Otvírání 2009 v karlínském Spektru

29.3. 2009 - 194.den z 365

Majda měla na dnešní dopoledne další kolo přehlídky dětských divadelních souborů s názvem "Otvírání 2009". Moc se těšila. Tentokrát akce probíhala v DDM "Spektrum" v Karlíně. Po povodních v roce 2002, které Karlín úplně zdevastovaly, byl tento dům zcela rekonstruován. Je tudíž bezbariérový! U vstupu do budovy je sice 10schodů, ale mají zde nainstalovanou plošinu a do vyšších pater se pak vozíčkář dostane výtahem.

Díky přesunu na letní čas jsme samozřejmě přišli pozdě, a tak jsme neviděli představení, na které jsme se tolik těšili: "Dobrodružství Toma Sawyera".
Tohle přetáčení hodinek mě vždy rozhodí a po celou další polovinu roku mi ta hodina bude prostě chybět!! Jsem PRO hodiny nepřesouvat, nechat je tak, jak si je nastavila příroda...

Cesta na prkna, jež znamenají svět, byla pro Majdu tentokrát trošku složitější. My po těch letech soužití s vozíčkářem už ale některé potíže předpokládáme, a tak Wlk pro jistotu přihodil do auta ližiny. (Jojo, není to překlep- píše se zde měkké i, nemá to totiž s lyžemi nic společného, jak si většina lidí myslí ;-) )- a ty nám pomohly překonat značné převýšení a zdolat několik schodů.

Soubor intenzivně pracoval na vylepšení představení "Pro koho je klec". Myslím, že paní vedoucí Jana je opravdu moc šikovná a ještě se jí sešli bezva herci. Představení si užívali všichni.
Majda byla nadšená, hraje mluvicí strom (to jí sedí) a dědka (to jí nevadí) :-)


Po skončení akce se nám přihodila ještě jedna (dá se říci) veselá příhoda.
Sjeli jsme z 1.patra do přízemí výtahem a já se ve vrátnici ptala, zda je v budově bezbariérové WC, neboť všechna zařízení, která jsme potkali, měla úzké dveře a nedalo se tam s vozíkem vjet. Paní vylezla z kukaně okoukla nás všechny čtyři a pravila, že WC pro vozíčkáře je ve 3.patře a že se tam pohodlně dostaneme výtahem... a zase zalezla.
Majda s Wlkem tedy odjeli a my s Martinkou dole zůstaly hlídat všechny ty rekvizity, které byly seskládány asi ve 4 megataškách. Za nějakých 10minut přijeli zpátky, že tam žádné takové zařízení není... Paní z kukaně opět vylezla a pravila překvapeně: "No,já ale nevěděla, že tam chcete, já myslela, že se jen ptáte... Tak to vám musím říct, kde je a dát vám klíče!"
No, ještěže Majda neměla naspěch...
Pochopíte to? Copak se někdo ptá po WC jen aby zjistil jeho existenci?? :-))

-------------------------------------

Za odměnu a herecký výkon jsme jeli na oběd do pizzerie.
Je bezbariérová!!, má krásný dětský koutek a celá tato část je nekuřácká a vede do ní i zvláštní vchod pro kočárky a jiné objemné návštěvníky.
Personál milý a vstřícný, dokonce je pro děti k dispozici i mikrovlnka + IKEA plastové nádobí a mají i speciální dětský jídelní lístek. Pizzerie se nachází cca 5minut od stanice metra Palmovka.

Dětský koutek:

Příjemně zařízený interiér:



Odpoledne jsme už jen prolenošili. Majda sledovala v TV další díl "Četníka", my s Wlkem jsme měli jediné přání: dospat tu chybějící hodinu, ale Martina toužila výtvarně tvořit, tak jsme skládaly z barevného papíru tulipány a ona jim domalovávala stonky a listy a večer došlo i na moje odporné daňové přiznání.
Každý rok si slibuju, že ho udělám hned o Vánocích, ale nakonec to vždy dopadá stejně... :-(

3 komentáře:

Daniela řekl(a)...

To s tím WC je hodně vtipný. To by mě fakt nenapadlo, že se může stát.
Náš kamarád s oblibou používá hodinovou obdobu. Na otázku, jestli neví kolik je hodin odpovídá: vím. A ticho. Prostě se musíš ještě zeptat, jestli by ti to mohl taky sdělit. No, ale kvůli tomuhle nemusíš na prázdno do 3. patra ;-) .

Anonymní řekl(a)...

jako vždy akční Wlci...,koutek vypadá fakt pěkně..M

Mejsehezky řekl(a)...

Páni, ty ližiny jsou bezva, dají se někde sehnat?
mejse.hezky@seznam.cz