Pojďme si hrát s mikroby ;-)

5.3. 2009 - 171.den z 365

20.jednoruký den

Začnu hádankou: Víte, co je tohle za plyšáka?


Pokud vaše odpověď zněla: Streptococcus pneumonia čili v praxi zápal plic, hádali jste správně :-)

Tak i takovéhle hračky- a hned celou sérii pod názvem GIANTmicrobes - můžete na internetu sehnat. A neváhejte- zápal plic je teď v akci- se slevou :-)
Mně to připadá brutální, protože zápal plic mě jako choroba zrovna neokouzlil ;-), ale věřím, že nějakého medika tím můžete roztomile obdarovat...

Martince se daří docela dobře, je pořád bledá a taková zadýchaná a unavená, ale už nemá ty svoje hodinové záchvaty kašle, tak nad nás zítra paní dr. pochválí. Sice pozření každé dávky ATB je spojeno s hysterickou scénou, že jí to nedělááá dobřeeee a že to je ale určitě naposledy, co na to otevírá pusu.... Zprvu jsme se snažili to vysvětlovat, teď už děláme, že nic neslyšíme a vyjde to nastejno.

A mně dneska sundali sádru!

Naivně jsem se na tento okamžik těšila, že skončí můj miniprojekt "jednorukých dní", jenže je to hrůza! Bolí to úplně stejně jako po úraze! Kost prý srostla- pan doktor hleděl, co se týče regenerace jsem jako nezmar :-) - no a řekl, ať si s tím nějak cvičím a za 14dní přijdu na kontrolu. Tak jsme na něj nevěřícně zírala, že mě ruka bolí i jentak volně podél těla a že netuším, jak můžu tu ruku namáhat a co je a není vhodné. Požádala jsme ho o rehabilitaci. Tak zase žasnul: "No ale tam budete muset chodit."
Připadala jsme si, že snad sním. "Jak chodit? No to předpokládám, že kvůli ruce nebude rehabka docházet za mnou. Jenže já docela těžce fyzicky pracuju, takže bych byla ráda, kdyby mi ta ruka zase fungovala 100%"
Tak pokrčil rameny, vyjel z počítače doporučení na RHB a šla jsem.
Rehabka se divila, že mě vypustil jentak- že by dala ještě nějakou ortézu.... no už to nebudu ani komentovat.
Výběr lékaře zkrátka nepatří mezi moje dovednosti, ale skutečnost, že si budu po úraze muset vyžádat rehabilitaci, ta mě trochu zaskočila.

A další fotka patří pravým hořickým trubičkám, které mi přímo z Hořic dovezla Lenka. Přišla na kafe a okouknout, jak se žije jednorukým.
Probraly jsme naše holky, vychytávky v péči o vozíčkáře- tentokrát módu a oblékání- to je taky něco! ;-) a těšíme se na léto, kdy spolu jedeme na týden do Bělče. Budeme mít k dispozici asistenty, takže se budeme flákat, lenošit a tloustnout :-)




2 komentáře:

Jill řekl(a)...

pan doktor je docela vtipnej, asi nedostal patřičný úplatek
dobře, že ses ozvala

a ten plyšák je teda megafuj, nejdřív jsem myslela, že to je fotomontáž

Anonymní řekl(a)...

no plyšák je dost hnusnej-u nás opět rýma....,pan doktor fakt huuuuustej,čeho se ještě dočkáme???moc tě lituju,ale koukej cvičit,cvičit,cvičit...Marcela