S dutinami na ORL nelez!

2.3. 2009 - 168.den z 365

17.jednoruký den

Takhle dlouhý byl účet z lékárny poté, co jsme tam předložili všechny recepty obdržené na ORL.



Ale jsem moc rozzlobená, protože jsem tam šla už ve středu, že mě bolí hlava a že po 4dnech léčby žádné zlepšení a že mám dutiny a žádám ATB. Jenže v ordinaci seděla místo naší paní dr. jiná- taková doktorka Fastová z Nemocnice na kraji města- a ta měla ve všem jasno, pacienti z ordinace vybíhali ve 3minutových intervalech. Na to, co mě trápí se mě sice zeptala, nicméně ji to příliš nezajímalo. Na bolest hlavy, nesmrkatelnou rýmu a teplotu měla hned několik rad: Poradila mi, ať se nepředkláním, když mě to bolí v předklonu, ať si koupím paralen a v teple, že rýma pustí sama. Já na to, že mě nepustí, že to prostě tak mám a že potřebuju ATB, abych neskončila v nemocnici na kapačkách, že to už taky známe. Nenechala jsem se odbýt, jenže mi to bylo houbeles platné... Antibiotika předepisuje jen v krajním případě a to není ten můj. Argumentovala jsem chrobopisem- tam nemám v podstatě nic jiného, pravidelně mě 2x do roka postihne tohle prokletí. Nezájem... " Kdyby se to zhoršilo, přijďte, budeme to řešit" - Přeloženo do lidského jazyka: "Paní, co zbytečně lezete po doktorech, hlava bolí kdekoho a neotravuje kvůli tomu lékaře!" Byla jsem znechudená. Bylo to horší a horší, bez ibalginu jsem nemohla ani koukat + jsem k tomu měla nějaký driják s efedrinem, ale stejně nic.
Dneska ráno jsem už fakt sotva lezla, takže mě Vlk hodil opět na ORL s tím, že už tam byla naše dr. a pravila, že je to dost akutní a že paní kolegyně léčí hlavně punkcemi. No, tak to bych do křesla ani neusedla, slyšet tohle slovo od té baby.
Takže závěrem: ATB jsem samozřejmě dostala, hned dvojitou dávku. No a kdyby to tak bylo hned, tak jsme tam nemusela znovu, ušetřila bych min. 60Kč na poplatcích a hlavně už by mi bylo OK!!

Nojo, když on pan doktor obvykle mívá cedulku se jménem a s titulem, ale už tam nemá napsáno, jak úspěšně léčí...
Poučení pro příště: Nedat se odbýt, trvat na svém, nebo jít jinam. ...jenže na to mnohdy člověk nemá sílu, chuť, odvahu... ale od zítřka je začnu vychovávat ;-)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ježkovi voči, to snad ne!!!:(((

Já fakt nevím, čím někteří doktoři myslí!! Tolik jsi mi připomněla moje zoufalství někdy v lednu? Jela jsem na pohotovost tuším v sobotu, totálně hotová, bylo mi jasný, že to je angína v začátcích.

No jasně že mi atb nedala, že prý jen v krajním případě. Nadarmo jsem jí říkala, že to tak asi 2x do roka mám, že se znám, že to na atb je a že zítra mi bude mnohem hůř. A že v pondělí až pojedu ke své obvoďačce s sebou budu muset táhnout malé děti...

Nedala.

V pondělí jsem je u své dostala, prý rozsáhlá angína - vzteky a bezmocí bych brečela. Zbytečná druhá cesta, navíc s dětma, zbytečný den navíc s nemocí.

Ach jo.

Tak ať jsi Markét co nejdřív fit a kdy ti sundaj tu sádru???

Diny

wlcice řekl(a)...

Diny,jsem už fakt na pokraji zešílení. Až se vzpamatuju,popíšu dnešní výlet do nemocnice s Martinou. šílený, neuvěřitelný... s packou jdu na KO ve CT.uzdravujte se líp než my... pa

Gabro řekl(a)...

Holky, to je šílený! Nejlépe nemarodit, ale tomu se holt člověk nevyhne :-(. Nikdy nevíte, na jakého "šikovného" doktora narazíte. Naše doktorka naštěstí dá i na můj pocit, kdy cítím, že atb ano nebo naopak "ještě to zkusíme". Přesně se mi to vrací 2x do roka... Tak hodně zdraví!

Anonymní řekl(a)...

teda Markét,to je hrůza.Já jsem taky dnes jak přejetá náklaďákem.Míša stále krvácí 18 vložek za den a hemoglobin 130 je prý ještě v normě...mě odvezou.Kdy bude klid.Marcela

Anonymní řekl(a)...

No potes panbuh, za takkovou fastovku, este ze vis, co ti je, tak aniu nepotrebujes doktora, jen soi obstare razitko na recepty dop lekarny:)

Anonymní řekl(a)...

Jo tak tohle dobre znam...taky jsem odl lekare odesla nekolikrat s paralenem...pak prisla hospitalizace, punkce a kapacky:(Nevim, na co vzdycky cekaji!Ja uz jsem to pak neresila, ale nase mamka se hecla a udelala u doktora ficak, dalsi navstevy uz byly o necem jinem:)...tak at mas dutiny brzy OK!Kacaba