Pozvánka na mejdan


27.3. 2009 - 192.den z 365

Pozvánku na mejdan dostala Martinka. Barunka ze školky slavila 5.narozeniny, a tak maminka zcela masochisticky uspořádala oslavu u nich doma. S Martinou nebylo celý týden k vydržení, mejdan jsme museli označit v kalendáři a každý večer jsme s napětím sledovali, jak se blíží den D!
V pátek odpoledne jsme nachystaly dárek a vyrazily.
V bytě 3+1 se už hbitě prohánělo 9holčiček. Na oranžové obrovské sedačce nerušeně klábosily 3maminky, které si se mnou zcela samozřejmě začaly tykat. Jsem už asi opravdu jiná generace....
Vpadla jsem do "nejlepšího". Právě se probíraly odklady školní docházky, příšerná úroveň učitelek a genialita potomků a její dědičnost. Achjo.

Maminka Barunky měla vše vzorně nachystáno. Upekla 2dorty- to kdyby jeden nechutnal, aby bylo z čeho vybírat...
Barunka přijímala gratulace- na kuchyňské lince v pozadí je vidět dort "panenka"- domácí výroby.


Tady už si všichni pochutnávají na dortu.

Poté následovala tvořivá dílna: maminka nachystala vše potřebné na výrobu velikonočních kuřátek. To jsem žasla a holky to moc bavilo.



Pak si chvíli hrály v pokojíku, jenže když jsem tam nakoukla, viděla jsem ten nepředstavitelný nepořádek. Vše vysypané, rozházené páté přes deváté. Hra na převlíkanou různých šatů plynule přešla v honěnou a ječenou. To mi vadí. Ale nervozní jsme z toho byly jen dvě- hostitelka a já. Maminky seděly a nerušeně povídaly.
Pak se začaly ozývat rány do dveří. Barunčina maminka po chvíli děti okřikla, že už tedy dost, ať přestanou bouchat, nebo že přiběhnou sosusedi a bude konec mejdanu. Jenže nebouchaly děti, ale jedna maminka se zamkla na WC a nešlo to odemknout. Naštěstí akorát dorazil tatínek, takže ji pomocí šroubováku vyprostil.
Koukal poněkud vyděšeně, když viděl, v jakém stavu se nachází jeho rok a půl starý byt, který bude několik let draze splácet...
Všimla jsem si, že ze stolu mizí mísy s dobrotami, tak jsme šla okouknout terén. Barunčina maminka zatím obskakovala dospělé hosty. Já se bojím úrazů dětí, tak mám ráda přehled o tom, co kde dělají. Děti se nastěhovaly do koupelny! Obydlely vanu a na pračce si udělaly bufet. Skleněné mísy jsem okamžitě sebrala a odnesla do kuchyně, a informovala maminky o tom, co holčičky dělají. Nikoho to nevzrušilo. "Hlavně, že nelítají a neřvou. Nech je bejt"
Martinka objevila houpací křeslo, takže seděla v pokoji a s Barunkou si hrály.
Holčičky v koupelně ovšem z neznámých důvodů rozcupovaly jakýsi papír na drobné kousky a spláchly jej do umyvadla. Výsledkem bylo ucpané umyvadlo, které objevil tatínek, když si šel umýt ruce. Musel ho tedy rozebrat a vyčistit. A netvářil se vůbec přátelsky. Maminkám to bylo jedno. Neřešily to. Nebylo to jejich umyvadlo, tak co...
V 7hodin se maminky hromadně zvedly, pobraly svoje děti a odešly. Bylo mi trapně. Barunčina maminka je moc milá a hodná paní, určitě jí to dalo velkou práci celou oslavu takhle nachystat a nakonec jí jako odměna zůstal zpustošený byt a hromada nádobí.

Martinka má narozeniny v létě, už teď se těší na oslavu.... snad za těch půl roku posbírám odvahu k jejímu uspořádání ;-)

6 komentářů:

Lenka řekl(a)...

Tak to tě varuji. To když u nás byl mejdan, ale to je dávno, tak dvě maminky taky měly strach,ale ne o můj byt, ale aby se ty jejich holčičky při devastaci bytu nezranily. Nejlepší je udělat oslavu v Mc Donaldu. To za ty peníze stojí. Oni tam tu zábavu pro děti mají na starost.Lenka

Gabro řekl(a)...

Obdivuji tu maminku, že do toho šla! Já bych si to asi moc neužila... Z toho důvodu pořádáme v MUMu víkendové oslavy narozenin. Kdo chce, tak si ho pronajme a děti se vyřádí v herně a maminky si dají kafíčko a v klidu pokecají... Ideální.

Už letos jsem chtěla takovou party uspořádat Káje, ale nějak nám to nevyšlo. Jeli jsme za Neny do Německa a od té doby se nás drží jen samé chřipajzny :-(.

Anonymní řekl(a)...

To je desny, tady bych si taky nedovolila usoporadat oslavu medikovych narozek u nas....proto poradame jeji party na takove farme, kde se deti muzu stavet na hlavu, hladit a krmit zviratka z lahve, skakaci hrad..apod, mozna o tom napisu na blog, i kdyz je to uz 3 mesice stara story..nebo pockam na pristi rok, ale oslavu doma? Ani za Boha:)...rea

Anonymní řekl(a)...

Jsme stejná krevní skupina.Já si přesně umím představit tu debatu maminek,alespon vidím,že nejsem jediná,kdo si hned automaticky s každým netyká.Z hovorů o účách a školní docházce ihned unikám...Určitě si té mamince to pomohla uklidit???To je mi jasné,jsi dobrá duše.Třeba se vyléčila.

Holky už si dnes dělají párty samy,za určitých podmínek..M

Daniela řekl(a)...

Takové rozkošné holčičky, ty snad ani nemůžou zlobit :-) . No, ale jinak to je jak z nějakého hororu, místo náletu kobylek, nálet holčiček ;-) .

wlcice řekl(a)...

No, ještě jsme to s Martinkou nevstřebaly... Pořád vypravuje, jak holky zlobily a ničily, ona zas ví, že se to nesmí.
Maminka Barunky mi psala hezký mail, že děkuje a že se sejdeme ještě v klidu :-) Je opravdu moc hodná, ale tohle bylo asi i na hodného silné kafe...