... do školy


1.9.2009 -349.den z 365

1.září proběhlo tradičně ve znamení školního chaosu. Po dlouhých dvou měsících opět dostane život mnohých rodin řád- neboť ve většině škol v osm ráno zvoní.
Majda dnes začala 7.rok povinné školní docházky. Vzhledem k tomu, že už týden řešíme školní akci, do školy se jí vůbec nechtělo. Asi víc než se na věk skorotřinácti sluší...

Zato Martinka měla pytel s věcmi do školky sbalený už několik dní předem. Těšila se moc.Mají věkově smíšené třídy, takže po dvou letech se vypracovala na "předškoláka". Ráno pospíchala, předškoláci totiž dostanou "na starost" nějakého nováčka- Majda jí samozřejmě zkušeně poradila, ať si vybere nějakou hodnou holčičku, která si s ní bude hrát. Předškoláci pak ty malé děti třeba obsluhují u svačiny, pomáhají s oblékáním, ukazují, kde co je... dělá jim to dobře. ;-)
A Martinka si vybrala. A hádejte, o koho naše aktivistka pečuje- horlivě a ráda? Náhody fungují spolehlivě a svět je malý... Martina si vybrala dceru pana ředitele z Majdiny školy :-)) Krásně o ní vyprávěla, těší se na ni, až zase zítra přijde... Ten bude jistě šťasten, až zjistí, komu ta "šikovná" holčička patří :-))
Majda se zalykala smíchy .... nemůže se dočkat, až to zítra vytroubí ve škole do světa...


Martinka by už chtěla jít do školy.Vyžadovala koupi pera, aby mohla trénovat psaní. Majda řekla, že když neumí číst, nemůže umět psát. Martina se na písmena vrhla. Před spaním si taky nutně potřebovala v posteli číst- jako Majda. Vzala si Sluníčko- obrázkové čtení.




A hned volala: "Mami, pojď, já ti budu číst!" A krásně začala hláskovat první slovo:
L-U-K-Á-Š-E-K.
Tak jsem ji pochválila a ptám se: "Jak se jmenuje ten chlapeček?"
"EGON", zněla strohá odpověď naší svérázné Martinky.... :-))

... na to už celkem nebylo co říct ;-)

6 komentářů:

Gabro řekl(a)...

:-DDD, ten závěr mě dostal...

Jitka Neradová řekl(a)...

Mě taky:-)

Lucka řekl(a)...

se musim smat :))))

Katerina řekl(a)...

(:-D)

Markéta a Luki řekl(a)...

Závěr nemá chybu :-)))))))

Andrea řekl(a)...

To je fajn, že má věkově smíšené třídy, taky bych to ve školce chtěla..u nás je to neprůchodný..