V zajetí Bulovky :-(


29.9.2009

Ráno jsem udělala nejnutnější, odevzdala Máťu do školky a vyjela směr Bulovka. Trasu mám opravdu dokonale projetou. Hned po vjezdu do areálu nastal problém: kde zaparkovat. Auta byla nacpána všude-i na trávnících, čehož možná později někteří řidiči litovali, protože i v areálu nemocnice se pokutuje a policajti pilně obcházejí hříšníky.

Našla jsem místo až u pavilonu interny. No na dětské sice slušná procházka, ale nebylo z čeho vybírat, takže alespoň že tak ;-)
Tak jsem okoukla z výšky stavbu nového onkologického pavilonu (pro nepražáky a nehistoriky-ta zatáčka vlevo se stala osudnou R.Heydrichovi)

No a za těmito dveřmi ve 4.patře mě očekávala usoužená Majda.



Laboratorní výsledky má Majda lepší, nicméně klasicky zlobí s jídlem a pitím. Tudíž ji opět napojili na kapačku...já to prostě nechápu. Dostala výchovnou lekci, pak se to trochu zlepšilo, ale koho to má pořád bavit dokola opakovat tisíckrát omleté teze, že jíst a pít se musí a co bude následovat, když ne...
Takže pro lepší představu popíšu Majdin oběd (nebude to dlouhý výčet) ;-)
- 5 lžic polévky
- 3 (ano slovy tři) kusy těstovin
- 3 loky vody

Tvářila se u toho děsně, otáčela oči a několikrát hlásila, že jde asi zvracet.
Poté můj pohár trpělivosti přetekl :-)) Následovala nepublikovatelná scéna... tou se následně velmi rychle upravila chuť k jídlu, vyřešily se problémy s vyměšováním a odpadly smlouvavé diskuse o tom, kolik loků vypije. (že jsem neudělala tu bouřku hned ráno ;-)) -tak příště!!)

V 17h mě přišel vystřídat Vlk (na noční směnu), dostal instrukce, jak má postupovat, tak doufám, že tento přísný režim přinese své výsledky a půjdeme co nevidět domůůů!!

Jinak mě potěšilo, že nás na BUlovce všichni berou jako součást oddělení. Dneska se na Majdu zašly podívat i bývalé sestřičky (t.č. na MD), nemocniční p. učitelka, doktoři prohodí i normální konverzaci-ne jenom zjišťovací otázky ohledně zdravotního stavu Majdy...
V nemocnici moc klidu není. Když zrovna v pokoji nerejdila uklizečka, přišla sestra měřit tlak, jiná donesla zkumavky na odběr moči, pak pískala kapačka, následovala velká vizita, oběd... opět jsem nestíhala :-)

Závěrem:
Majda se zlepšuje, ačkoli léčbu velmi sabotuje. ;-)
Myslím, že životní funkce se jí upravily, jen na ten pitný režim nějak neumíme vyzrát...
A můj Michail Michajlovič Vlk má dneska svátek- a my jsme se prostě nesešli ani na jedno malý kafe... tak mu jdu poslat alespoŇ SMS, aby si užil hezký sváteční večer v netradičním prostředí... :-)

14 komentářů:

Daniela řekl(a)...

Markét, ty jsi prostě dokonalá. Takové smutné téma a já se u tvého popisu bavím.

Ale jinak jsem moc ráda, že je to lepší a jen tak dál. D.

Markéta a Luki řekl(a)...

Držíme palce, právě jsme se s Lukim taky vrátili z týdenního pobytu v nemocnici. A máme vesměs stejné zážitky : nebudu jíst,nebudu pít, nic nechci a pod. Dopracoval to tak daleko, že mu dali jídelníček a ať si vybere co chce jíst :-))

Anonymní řekl(a)...

Nepřestáváme držet palce a Michailu Michailovičovi vše NEJ k svátku, až ho někdy potkáš;)

Diny (u nás to vypadá naštěstí dobře, líp večer než odpo, tak snad...)

Gabro řekl(a)...

Tak snad už bude jen a jen líp a Majda půjde brzy domů. Tam jí bude určitě víc chutnat!!!

Vlkovi vše nej k svátku :-).

Jitka Neradová řekl(a)...

Takový oběd by mě také upoutal na lůžko, i když já bych ho na rozdíl od Majdy takový potřebovala. Ach jo, to jsou ty nespravedlnosti života. Doufám, že i pitný režim už jste náležitě vysvětlili a upravili a těším se popis vaší cesty domů. Věřím, že to bude brzy. Těší mě, že se situace lepší a bude líp:-)

Anonymní řekl(a)...

Jsem tu jako smějící se blázen. Ty holky jsou fakt stejný.!! Po rozhovoru s nutriční poradkyní píšu ,i vážím ,co Niky jí. To bude na samostatný článek. Věř,že bychom umíraly hlady.Držím palce. Míšovi vše nej,má stejné křestní jméno jako můj milovaný bráška.Marcela

Andrea řekl(a)...

No, tak to je drsný...ale někdy jou věci po zlém líp než po dobrém...a účřel světí prostředky:-) tak se držte, holky a zítra lepší alepší zprávy.Míšovi vše nej, takly mám jednoho doma ajednoho za bratra.

Miška řekl(a)...

Zprávy z pobytu v nemocnici znějí povzbudivě,ale to sabotování ,to je síla :-(.
Přeju Majdě aby se dala úplně dopořádku a mohly jste domů.
Oslavenci všechno nej nej...:-)!
Taky mám jednoho doma.

Laďka a Pavel řekl(a)...

Vlkovi přejeme všechno nej k svátku a Majdě držíme palce, ať jí chutná a ať jste co nejdřív doma :-)

Anonymní řekl(a)...

Market, drzim vam palce at jste zase brzy doma........xxxrea

Anonymní řekl(a)...

Markét, snad se Majda rozpije a rozjí a půjdete brzo domů, Vlkovi dodatečně všecko nej....
Držím pěsti...Iva

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, Wlci,
držíme Majdě palce, a´t je brzy ve formě. Zajíci z DC

Anonymní řekl(a)...

Markét,doufám, že problém z parkovným bude brzy vyřešen a ten na Bulovce potřebovat už nebudeš. Držím Majdě palce a vám pevné nervy;-)
Hanka

Anonymní řekl(a)...

... Zdá se, že tento systém mi dělá malé problémy. Komentář k tomuto textu jsem umístila do předchozího :))) zuzi