Vlaštovička


25.9. 2009

Dneska vkládám fotku vlaštovky, kterou jsem ulovila v létě u kamarádky. Sedla si na okap a já ji vyfotila z úplné blízkosti přes okno.
Blíží se konec září. Vlaštovky už houfně odletěly strávit zimu v jihoafrickém teploučku. Jsou to ptáčkové čilí a plní života. Během léta prý vlaštovka pochytá půl milionu kousků "vzdušného planktonu"- tedy všelijakých much, mušek, motýlků a jiné hmyzovité havěti ;-)



Včera pustili tetu M. z nemocnici. Jak jsem psala, bohužel se musela podrobit operaci- onkologický nález v obou prsou. Vzhledem k věku volila ten razantnější zákrok :-((
Operaci přestála dobře. (hurá!) Z nemocnice se jí ani nechtělo, protože tam se sejdou obvykle pacienti různých profesí, neboť jak víme, nemoc je potvora a ta si nevybírá- a teta se nemohla nabažit naslouchání vypravování svých spolubydlících ...
Dohadovali jsme doma plán návštěv v nemocnici, ale ve středu M. náhle propustili??? 5.den po operaci??? Jo, že prý ve čtvrtek na převaz a jinak doma- v klidu.
Dnes-v pátek- máma pekla buchty, nashromáždila časopisy, že půjde za M. domů na návštěvu. V 5hodin odpoledne zvonek. M. stála u vrátek. Veselá. Vypravila se za námi (bydlí o 3ulice dál). Přišla povyprávět svoje zážitky ;-)
"Ono je venku tak krásně. Co má člověk celej den dělat. Tak jsem šla odpoledne trochu kopat na zahrádku... (KOPAT!!!!), ale ono mi to nešlo. 2x kopnu, bolí mě to. Sestra říkala, že mám cvičit, tak zvedám ruce...no ale kopat mi nejde..."
Mě z ní asi trefí šlak!! To je prostě nezmar. :-))

"Jo, já nemůžu umřít ještě ne. Já si musím počkat, jak bude František běhat (půlroční pravnuk)"

...tak kdyby se i tohle dalo zdědit. Síla a chuť žít, nenechat se srazit ani takovou zprávou...

No, hlavně, aby to klaplo :-))

4 komentáře:

Jitka Neradová řekl(a)...

Blahopřeji tetičce a Tobě k tetičce:-) Optimismus a vůle to je dar, a takoví lidé v okolí poklad. Vyvažovat je zlatem.
Vlaštovička mi vždycky evokovala konec léta, letos je to trochu opožděné,ale o to je to lepší. Báječný podzim.

Gabro řekl(a)...

Přeji tetičce, aby si mohla dál takhle krásně užívat života a hlavně vidět Františka utíkat... Je úžasné, jak to bere a umí se s tím prát!!!

wlcice řekl(a)...

Jo, obdivuju ten elán!! říká, že teď je nahoře "bez" :-))) mám se co učit... jsem škarohlíd a bručoun, když ji vidím...

Andrea řekl(a)...

Já ani nemluvím..blbý dluhy mě rozhodí..od tetičky bych se potřebovala učit.-((